Ellen van Emst spreekt over haar ondernemerschap.

03-01-2024 Ellen van Emst, al meer dan 25 jaar doktersassistente en sinds kort ook ondernemer.

Wie is Ellen van Emst?
Een energieke, jonge ondernemer én nog dagelijks doktersassistente met inmiddels meer dan 25 jaar werkervaring. 

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?
Stil zitten is absoluut niks voor mij. Altijd bezig willen zijn en op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden is voor mij misschien wel de basis van ondernemerschap. In de afgelopen jaren ben ik regelmatig gevraagd voor inval werk, in verband met ziekte, zwangerschap en/of vakanties van collega’s. Tot mijn verbazing was er eigenlijk weinig tot niets geregeld voor zowel huisarts als doktersassistente. Voor iemand die altijd op zoek is naar perfectie was dit in eerste instantie storend, maar later zag ik dit als een enorme ondernemers kans. Binnen mijn netwerk ben ik voorzichtig gaan polsen wat men zou vinden als er een platform zou komen waarbij huisartsen en inval doktersassistente elkaar op een makkelijke manier konden vinden. Om zo, samen personele problemen binnen de huisartsenzorg aan te pakken.

Kun je iets meer vertellen over Mijnassistente.com?
Mijnassistente is ontwikkeld voor en door assistentes. Ons team bestaat uit zeer goede doktersassistentes die hun vak vol passie en enthousiasme uitvoeren. Een inval doktersassistente van Mijnassistente.com helpt van nature graag anderen. Hierdoor kunnen wij makkelijk praktijken helpen om continuïteit te bieden, want je moet echt flexibel zijn voor dit vak. Doordat wij veel in contact zijn met huisartsen en doktersassistentes bemiddelen wij ook professionals binnen de huisartsenzorg met elkaar. Ook op dit vakgebied gaat het goed. Misschien denk je nu, doe je dit allemaal alleen? Neen, natuurlijk kan ik niet alles alleen. Wij werken niet alleen met inval doktersassistentes, maar we werken ook met partijen die ons helpen om Mijnassistente.com levensvatbaar te houden. Naast het feit dat ik dagelijks werkzaam ben in het bedrijf heb ik ook een compagnon die alle bedrijfskundige taken op zich neemt. Uit eindelijk moet het juridisch, administratief/financieel en online ook goed geregeld zijn.

Wat is het grootste voordeel van een samenwerking met Mijnassistente.com?
Het feit dat Mijnassistente.com voor en door assistentes is ontstaan zorgt voor een voorsprong in kwaliteit. Hierdoor weten we ook wat er speelt binnen de huisartsenzorg. Persoonlijk contact vinden wij ook erg belangrijk niet alleen richting de huisarts, maar ook richting de inval doktersassistente. Want we moeten niet onderschatten hoe spannend het is om een nieuwe praktijk binnen te stappen. Goede begeleiding is belangrijk en het is makkelijk als je met iemand kunt schakelen die je vak snapt. 

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?
Bij ons is een 10 nog steeds te weinig. Bij elke inval opdracht op een huisartsenpraktijk een goede indruk achter laten is écht een uitdaging, maar daar gaan wij iedere keer voor. Want wij vinden dat we samen moeten streven naar een zeer goede huisartsenzorg. Dat maakt dat we altijd aan het puzzelen zijn welke doktersassistente perfect bij een praktijk past. Maar, we mogen tot nu toe absoluut niet klagen! 


Deel dit bericht